Island, later trevligt. Jag funderar pa Ven..

Mandag 23th of May 2011e.kr

 

Position: Bangan, Thailand

 

Basta semesterhiten just nu: Thailands nationalsang (Grym! Gashud pa armar och pung)

Besudlade dagar pa resan: 124

Obesudlade dagar pa resan: 2

Laser: The Grand Design – Stephen Hawking

Hasse hissar:----

Hasse dissar: ---

Dagens tanke: Kan man se bada sidorna av manen fran jorden?

Blogg nummer: 42(!) (Nast sista den har svangen..)

 

Askmolnet beraknas na Sverige pa onsdag och europa pa torsdag, lyder forstanyheten pa aftobladet idag.

-Om alla islanningar bara kunde sluta roka..

-Dom roker val inte?

- Joo. Böckling..

 

Vi forbereder oss mentalt (Hasse mest praktiskt i form av nedladdning av div tidsfordrivande material pa Ipaden) pa att strandsattas pa en av Beijings internationella terminaler dar vi mellanlandar natten till torsdag.

Men hade man fatt komma hem som planerat, sa hade det vart gott.

Min sjal behover dessutom frid och svensk nysommarluft.

 

Sista dagen pa Koh Chang blev det dykning for hela slanten. Men det holl pa att inte bli nagot bubbland for varan del, da guiden var bakfull och inte ville hoppa av baten. Hmm. Detta forstarkte egentligen bara varan bild av att dykning och krökning oftast gar hand i hand, men man blir anda lite konfundersam nar det blir sa uppenbart liksom..

 

Sista dagarna spenderar vi i Bangkok (a.k.a Bangan), bor pa varat gamla fina hederliga hotell, bestaller roomservice pa kvallarna och (Hasse, jag ar pank) spratter tiotusentals battar pa de enorma shoppingcomplexen pa dagarna. Dessutom hinner vi med bio, gym och swimmingpool for att varva ner och stilla kopbehovet lite.

 

Ganska exakt 2 dygn kvar tills det att vi kastar in handduken och lyfter fran Suvarnabhumi.

Dags for en sammanfattning av 4 innehallsrika manader.

 

Kina. Kallt pa vintern, riktigt ruskigt. Exklusivt dyrt te, icke engelsktalande befolkning samt en grandios mur och ett stort torg. 4/5 Toast!

Thailand. Svenskt resesallskap med brost gor beachen mer intressant, bra streetfood (inkl banan-choklad pannkakor) och billig dykning. Tyvarr lite val mycket svennar som hittar hit. 4/5 Toast!

Cambodja. Framforallt billig ol. Men oxa trevliga manniskor som nyss kommit ur en fruktansvard tid i landet. Minor i skogarna och mycket vapen pa museumen. Att leva har ar billigt som snus! Ehh, snus e ju inte billigt iof, men ni hajjar. 4/5 Toast!

Laos. En av favoriterna. Landet dar allting gar fruktansvart langsamt. Det enda land jag varit i som ger skal for begreppet ‘’Country-time’’ (i detta fall ‘’Lao-time’’, men man anvander det i stort sett overall, Thailand-time, Africa-time mm). Har finns dessutom got om billiga hashkakor, roka, svampar och aven det tyngre artelleriet. 4,5/5 Tost!

Vietnam. Landet har sjalvklart en intressant historia efter kriget som utrotade stora delar av befolkningen for inte allt for langesedan. Men det kommer aldrig bli det nya Thailand som det pratas om pa hall. Standerna haller inte mattet och lokalbefolkningen ser oss besokare som vandrande dollartecken, ingen kansla av att komma nara inpa landet. Dessutom blev jag magsjuk. Cykeltaxi ar dock trevligt. 2/5 Toast

Malaysia/Singapore. Sydostasiens rikare lander. Singapore forknippar jag tyvarr fortfarande med sjukhusbesok och vore det inte for den indiska maten vet jag inte om jag hade aterkommit. Malaysia bjod pa graaaand Prix, vilket blev en upplevelse att bara med sig lange. 4/5 Toasst

Indonesien. Det finns sa mycket att saga om det har landet. Jag hissar det hogt upp bland resmalen for backpackers,framforallt for att det finns oandligt mycket att se, till ett lagt pris och gillar man lite aventyr, vulkaner, natur, oar, och speciellt dykning sa ar det har perfekt. Man behover dock en gnutta talamod och mycket har i nasan som rensar andningsluften pa cigraettrok.

Skippa dock Turistfallorna pa bali for guds skull.. 4,5/5 Toast!

 

Sista och avslutande inlagget den har resan publiceras i samband med hemkomst.

 

Hejda Palmerna. Hej hej.

 

Hejda Beachen. Hej hej.

 

Hejda vovven. hej hej.

 

Dagarna pa dykbatar, dagar av gladje.

 

Den Kanadensiskt-bakfulla guiden

 

Steeker i vantan pa att fa lamna fartyget

 

Hasse och allmant paverkad Hollandare pa baten fran Koh Chang

 

//Barack Obama


Kommentarer
Postat av: Julie

Välkomna bara välkomna! Försommarsverige har anlänt och böcklingen är redo att rökas. Kramar!

2011-05-24 @ 15:10:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0